frisse groene blaadjes

De bestelling die we in dit blogbericht even in de spotlight zetten, was er eentje waar redelijk wat werk in is gestoken. Toen we het kaartje toegestuurd kregen met de vraag of we er iets van kon maken, gingen we de uitdaging direct aan. Al wisten we toen dat dit wel wat tijd in beslag zou nemen. Er was immers nergens een digitale afbeelding van het desbetreffende blad op internet te vinden.

Tijd dus om onze pennenzak boven te halen en aan het tekenen te gaan. Aan de slag dus met een potlood en een gom…

Al snel verscheen een “kopie” van het desbetreffende blad op ons kladblaadje. Nu nog met een zwarte stift en vaste hand over de lijntjes gaan en gommen. (niet makkelijk met al die kleine fijne details) Maar na een tijdje tekenen, was het sjabloon volledig klaar (op papier).

Nu starten aan de digitale verwerking (inscannen en er een kleurplaat van maken). Zodra de tekening digitaal staat, moeten we deze nog netjes inkleuren voor we er een borduurbestandje van kunnen maken… Alle kleine vlakjes worden zorgvuldig van een kleurtje voorzien en de tekening krijgt stilaan meer vorm.

Tijd nu voor de volgende stap, het boduurpatroon maken, aanpassen aan de producten die we moeten borduren en START! Na 70 minuten borduren, staat het patroon netjes op de handdoek en  slab. Van dezelfde digitale afbeelding hebben we ook snijbestanden gemaakt voor het kaarsenpotje.

Zie hier het resultaat!