Carte Blanche

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie nog heb geschreven maar met dit blogbericht maken we dit zeker goed.

In deze blog wil ik jullie meer vertellen over een opdracht die ik kreeg op de borduurmachine. Deze keer niet enkel een naam met een basisfiguurtje maar een gepersonaliseerd geboortedekentje gebaseerd op een geboortekaartje.

Geen standaard klusje deze keer maar een echte uitdaging 😉 Want ik zou voor de eerste keer werken met een meerkleurenpatroon op mijn borduurmachine. Maar voor we kunnen borduren moet er eerst een patroon gemaakt worden. Aangezien het geen standaard patroon is en er dus ook geen digitale versie beschikbaar is, gaan we aan de slag met een potlood, gom en fine liner.

Na de papieren versie, is het tijd om dit schattige poesje ook digitaal leven in te blazen. Wat hebben we hiervoor nodig? Met een pc, scanner en een tekenprogramma komen we al een heel eind om de poes de juiste kleurtjes te geven. De volgende stap is een borduurpatroon creëeren met de borduursoftware van Brother. Hiervoor moeten we de afbeelding inladen en de juiste instellingen zoeken in ons programma. Nog even en klaar is ons ontwerp…

Voor het ontwerpje effectief op het dekentje geborduurd kan worden, maken we voor de zekerheid eerst nog een proeflapje. Zo kunnen we het ontwerp eventueel nog bijwerken waar het nodig zou zijn…. Maar dat is deze keer niet het geval. Het proeflapje is exact hoe ik me had ingebeeld dat het dekentje zou worden.

Yes! Nu is het tijd voor de definitieve versie. Nog eventjes zoeken waar de tekening het beste komt op het dekentje en dan kunnen we starten.

Na een halfuurtje borduren was het dekentje helemaal klaar… Later volgde er nog een extra bestelling van een handdoek met hetzelfde patroontje. Ik ben alvast helemaal verkocht aan dit schattige poesje…

 

Creatieve groetjes,

“Het Millies-team”