1 april 2012 – Mijn meisje, mijn langverwachte meisje eindelijk in onze armen! Maar het zit niet goed… Nina ademt niet. Sterker nog, Nina wordt geboren met de aandoening ‘hernia diafragmatica’.
Mijn oh zo perfecte leventje verandert de dag van haar geboorte in 1 grote onzekerheid.
Op 2 april verloor ze de strijd en toen begon de onze… Leren leven met het verlies van je kind.
‘Ik moet mijn fototoestel hebben!’ Was de eerste zin die ik kon uitbrengen. Ik heb honderden foto’s. Ik kan haar niet meer vasthouden, maar ik kan haar wel nog zien als ik dat wil. Haar beeld zal nooit vervagen en net dat maakte het verwerken een stuk zachter.

Maar plots ontmoet je ouders die amper foto’s hebben omdat ze te diep zaten in hun eigen verdriet en misschien zelfs niet durfden denken aan de toekomst. Het beeld van hun kind is vervaagd en er rest niets meer. Laat ons zeggen dat dit minstens even pijnlijk is dan je kind moeten afgeven.

Daarom ‘Boven De Wolken’. Zodat niemand nog spijt heeft van herinneringen die ze niet hebben.

–Sharon –

Wie is boven de wolken?

Sharon – Voorzitter – Mama van Luca, Nina* & Loïc. Fotografe bij Little Wonders Fotografie. Oprichter Boven De Wolken

Anneleen – Secretaris – Mama van Lucas & Matteo. Fotografe bij Anneleen Fransen geboortefotografie & vroedvrouw. Oprichter Boven De Wolken

Boven De Wolken werd opgericht in april 2016.